top of page

Er rust een copyright op de lessen van Move Along Studio en de lessen die de trainers geven.

Astanga Yoga

Je zweet je kapot

Ashtanga Yoga is een energievolle en vloeiende stijl met vaste en opéén volgende yoga poses. Het is een fantastische oefenvorm om een sterk en gezonder lichaam te krijgen. 

De grondlegger Sri Pattabhi Jois zegt:Ashtanga Yoga is werken, bewegen en opletten. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd en gereinigd. Het brengt je dichterbij de onuitputtelijke bron van innerlijke vreugde, liefde, harmonie en natuurlijk gezondheid. Door de uitvoering van dynamische bewegingen, het vasthouden van houdingen, energiesloten maken in het lichaam en een daarbij horende speciale ademhaling (Ujjayi breathing) ontstaat er een bijzondere warmte tijdens het uitvoeren in het lichaam. Je krijgt zuurstofrijk bloed.

 

Door de combinatie van bewustwording en de hierboven genoemde effecten neemt het beoefenen van Ashtanga yoga onzuiverheden, blokkades, ziektes en pijnen weg die veroorzaakt worden door emoties, spanningen en angsten. Het hormonale stelsel wordt uitgebalanceerd en de bloedsomloop gestimuleerd. Het hart wordt krachtiger en het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed. Daarnaast krijgt de spijsvertering een opkikker en het afvoersysteem (lymfestelsel) wordt geactiveerd.

 

Ashtanga Yoga bestaat vermoedelijk al 5000 jaar maar is sinds 1927 weer op de kaart gezet door Shri Pattabhi Jois  

en Shri Krishnamchary.  Ashtanga Yoga beoefenen we zonder muziek.

MindBodyFlow ™ 

Muziek en beweging in een flow

MindBodyFlow™ is een blend van Martial Arts, Yoga, Pilates en Cognitieve Therapie. Flexibiliteit en kracht bouw je op en je krijgt een gevoel wat de Oosterse Vechtkunst, Yoga en Pilates inhoud. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en met zorg samengestelde houdingen op achtergrond muziek, creëren een complete work-out. Lichaam en geest komen in een toestand van harmonie en het geeft je een rustmoment in de week of dag.

 

Je begint met coördinatie bewegingen. Al snel kom je tot een goede focus en concentratie en maak je je lichaam warm. Het brengt je vervolgens via diverse Yoga en 

Pilates oefeningen bij het versterken en vormen van je belangrijkste spiergroepen. Door de vele  poses en stretches, worden de spieren al snel soepeler en flexibel.

 

De laatste 15 minuten zijn gereserveerd voor de mentale en fysiologische voordelen van meditatie. Door de verweving van Cognitieve Therapie worden positieve denkpatronen gestimuleerd. MindBodyFlow™ is zeer geschikt voor personen die kennis willen maken met Yoga en Pilates maar nog niet geheel in stilte willen bewegen.

Yin Yoga

     Laat los en ontvang!

Vertraag, sta stil en neem de tijd om te voelen. Ervaar ontwikkeling zonder inspanning. Je komt in jouw oase moment door overgave.

Yin Yoga is een rustige les waarbij je langere tijd in een houding blijft. Door het lang aanhouden van een houding spreek je in je lichaam het bindweefsel aan. Alles in het lichaam heeft een laagje bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt organen en geeft je lichaam structuur.

Door het stretchen van de spieren met de Yin techniek, komen spanningen en stress los. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart.

Grondlegger van Yin yoga is de Amerikaan Paul Grilley, die sinds 1980 onderwijst in yoga en anatomie. Hij baseert zijn Yin theorie op de onderzoeken en geschriften van Hiroshi Motoyama, een yogi en wetenschapper uit Tokio met veel kennis van de traditionele Chinese geneeskunde. Waar je bij de meeste sporten spier actief gebruikt door aanspanning en ontspanspanning gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de rek voelt. In zijn boek Yin Yoga: Outline of a quiet practice legt Grilley dat verschil uit: ‘Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht.’

 

Bij Yin Yoga gebruiken we het lichaam niet om in een houding te komen, maar we gebruiken de lichaam om in de houding te komen. Yin yoga is een relatief rustige les. Het spreekt veel deelnemers aan omdat je je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

 

De begrippen yin en yang zijn overal op toe te passen. Yang staat voor het extraverte, het veranderlijke en beweeglijke. Yin vertegenwoordigt het introverte, stabiele en onbeweeglijke. Zo zijn aarde en het donker yin, en lucht en licht yang.  Bijvoorbeeld Ashtanga Yoga is Yang en richt zich technisch vaak op de kracht van de spieren. ‘Het is echter niet de spierkracht die ons fit maakt,’ stelt Grilley. ‘Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel.

Een combinatie van Yin en Ashtanga yoga is koninklijk én aan elkaar gewaagd. Word en blijf sterk met Ashtanga, blijf fysiek soepel met Yin. Wees wijs en kijk naar atleten. Zij beëindigen hun carrière niet vanwege gebrek aan de spieren, maar door problemen met hun gewrichten.

 

Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en optimaal te houden.

Untitled_edited.png
bottom of page